• over SporTip

  “Sport brengt mensen samen”

  SporTip Organisatie – Adviesbureau is in 2009 opgericht door Claire Jansen.

  SporTip denkt met overheden en stichtingen mee over maatschappelijke vraagstukken waarbij sport als middel wordt ingezet voor empowerment en ‘community-based’ werken. De doelgroepen zijn doorgaans jongeren, vrouwen uit verschillende niet westerse culturen, maar ook andere doelgroepen voor wie het sporten nog niet vanzelfsprekend is.

  Daarnaast kan SporTip uiteenlopende sport en beweegprojecten ontwikkelen die ingezet kunnen worden voor maatschappelijke en individuele ontwikkeling van mensen. Hierin kan samenwerking met andere organisaties alsmede het betrekken van mensen uit wijk en buurt centraal staan.

  Ook verzorgt de organisatie al vele jaren en met groot succes sportactiviteiten en -projecten, zoals de cursus Leider sportrecreatie 2 & 3.

  Jansen ontwikkelt graag workshops en cursussen waarin sport als middel wordt ingezet waarbij empowerment, gezondheid- en diverse sport-technische thema’s kunnen worden overgebracht. Deze worden aangeboden op een laagdrempelige manier zodat op elk niveau kan worden deelgenomen en waarin samenwerken en ‘bottom up’ werken volgens de methodiek ‘community based’ werken centraal staat.

  Met haar grote ervaring als coördinator Sportstimulering (buurtwerk) in Amsterdam Nieuw-West en in Amsterdam Noord in het vakgebied Sport, sportstimulering, gezondheid en ‘community organisation’ staat zij u graag te woord.

  Claire Jansen